Китай за планираното от САЩ спиране на "Тик Ток": Не е честно

  • 14 март 2024 15:19

  • 1267
  • 3
Китай за планираното от САЩ спиране на "Тик Ток": Не е честно
© Getty Images, архив

Не е честно да се позоваваш на съображения, свързани с националната сигурност, за да ограничаваш конкурентните преимущества на другите страни. Това заяви днес говорител на китайското външно министерство Ван Вънбин, цитиран от Ройтерс.

Изявлението на китайския говорител е свързано с американски законопроект, който предвижда срок от около шест месеца за "БайтДенс", компанията собственик на китайското приложение "ТикТок", да се раздели с активите си в САЩ или приложението ще бъде забранено в САЩ.

Това е най-скорошната стъпка, която Вашингтон предприема във връзка с опасенията си в сферата на националната сигурност по отношение на Китай.

Законопроектът, касаещ "ТикТок", бе одобрен вчера от Камарата на представителите. "Приемането на този законопроект от Камарата на представителите е в противоречие с принципите на честната конкуренция и с международните търговски правила. Ако така наречените съображения в сферата на сигурност могат да бъдат използвани произволно, за да се действа срещу успешните компании на други страни, то няма как да говорим за честност", изтъкна Ван Вънбин.

Забраняват "ТикТок" в САЩ?

Законодателната инициатива, свързана с "ТикТок", бе инициирана заради опасения, че данните на американските потребители на приложението може да се окажат в ръцете на китайското правителство.

Съдбата на "ТикТок", който се използва от около 170 милиона американци, се превърна в главна тема във Вашингтон. Конгресмени казват, че канцелариите им са засипани с обаждания от потребители, които са против законопроекта.

Ван Вънбин заяви, че САЩ не разполагат с доказателства, че "ТикТок" нарушава американските правила за национална сигурност, пише БТА. 

Съдбата на законопроекта в Сената е неясна, отбелязва Франс прес. Американски знаменитости се противопоставят на идеята за забрана на едно от най-използваните приложения, което се ползва с особена популярност сред младите хора.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1267 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:01

3
❤️ Г­­­о­­­р­­е­щ­­и­ ­­м­­о­м­и­ч­­­е­т­­а­­­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­­а­к­­­в­­­а­­т ­-­­­ X­­1­­­8­.­­­F­­­U­­­N

2024.03.14 | 17:01

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

2024.03.14 | 16:19

1
Не е.. и да крадеш технологии не е. Гълтайте червено говнояди.

Добави коментар

Водещи новини