Индийският премиер: Индия е приятел на света

  • 10 януари 2024 15:47

  • 774
  • 1
Индийският премиер: Индия е приятел на света
©

Индийският премиер Нарендра Моди заяви, че светът гледа на Индия като на важен източник на стабилност, надежден приятел, двигател на растежа в световната икономика, технологичен център за намиране на решения и източник на талантливи млади хора, предаде индийската новинарска агенция Прес Тръст ъв Индия (ПТИ).

Той заяви също, че в бързо променящия се световен ред Индия се движи напред като приятел на света.

В речта си на откриването на 10-ото издание на световната бизнес среща на върха в щат Гуджарат, в която участваха държавни глави и висши изпълнителни директори на частни компании, Моди заяви, че всички големи рейтингови агенции са на мнение, че през следващите няколко години Индия ще бъде сред трите най-големи икономики в света, отбелязва БТА.

Индия сменя името си

"В бързо променящия се световен ред Индия върви напред като приятел на света. Индия даде надежда на света, че можем да вземем решение за общи цели и да ги постигнем", каза той.

"Днес светът гледа на Индия като на важен стълб на стабилността, приятел, на когото може да се има доверие, партньор, който вярва в развитието, насочено към хората, глас, който вярва в доброто на света, глас на Глобалния Юг, двигател на растежа в световната икономика, технологичен център за намиране на решения и сила на талантливата младеж", добави премиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.10 | 19:49

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини