Започна разследването на катастрофата с изгорелия "Еърбъс"

  • 03 януари 2024 12:27

  • 5023
  • 2
Започна разследването на катастрофата с изгорелия "Еърбъс"
© Туитър / Х

Японските власти започнаха разследване след трагичния инцидент на летище "Ханеда" в Токио, при който изгоря самолет „Еърбъс” А350. Пътническият самолет се сблъска след кацане със самолет на Японската брегова охрана.

Всички 379 души на борда на „Еърбъса” бяха спасени, петима от общо шестимата души в другия самолет загинаха.

Властите се опитват да установят дали е допусната професионална небрежност. Експертите са категорични, че съвременните стандарти за безопасност и бързата реакция на екипажа е спасила стотиците хора на борда на изгорелия самолет.

„Честно казано, бях уплашен до смърт. Но когато успях да изляза от самолета, почувствах облекчение. Въпреки че чувах писъци, повечето хора бяха спокойни и продължаваха да седят и да чакат. Мисля, че затова успяхме да избягаме безпроблемно”, заяви Аруто Ивама, оцелял при инцидента. 

Според Такуя Фудживара от бюрото за безопасност на транспорта в Япония, е открито записващото устройство на самолета на бреговата охрана.

Самолет с 400 души на борда се запали на летище в Токио

„Сега предстои да проверим дали можем да извлечем данните от него. Това невинаги е стопроцентово възможно, така че работата ни сега е да установим дали в устройството има данни, които могат да бъдат използвани”, заяви Фудживара, предава Нова телевизия. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
5023 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.03 | 13:14

2
i tova e niakakva zastrahovatelna dalavera krilata vav koito e gorivoto ne sa izgoriali a e izgorial samoleta kak se slucva tova

2024.01.03 | 13:11

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини