Земетресение с магнитуд 7,4 удари Япония

  • 01 януари 2024 10:55

  • 6426
  • 1
Земетресение с магнитуд 7,4 удари Япония
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси обширен район по крайбрежието на Японско море в Централна Япония, а в префектура Ишикава беше издадено предупреждение за цунами, съобщиха властите, цитирани от Киодо.

Японската метеорологична служба предупреди, че се очакват 5-метрови вълни по брега на полуостров Ното в Ишикава, където е и епицентърът на труса.

Земетресението, което бе регистрирано около 16:10 ч. местно време, разтърси и сгради в центъра на столицата Токио, предаде БТА.

Епицентърът на земния трус е бил в региона на Ното, като дълбочината му е била малка. Първоначално бе съобщено за магнитуд 7,4.

Предупреждения за вълни цунами са издадени още за бреговите райони на префектурите Ямагата, Ниигата, Тояма, Фукуи и Хього. Японското правителство създаде център към премиерската канцелария за справяне с извънредната ситуация.

Спрени са високоскоростните влакове в Централна и Източна Япония. Няма отчетени аномалии в работата на атомните електроцентрали в страната. Над 36 000 домакинства останаха без ток.

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.01 | 15:48

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини