Китай налага нови ограничения върху онлайн игрите

  • 22 декември 2023 10:57

  • 719
  • 1
Китай налага нови ограничения върху онлайн игрите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пекин обяви днес намерението си да приложи нови ограничения за онлайн игрите, за да ограничи интегрираните в тези приложения покупки чрез микротрансакции и да се бори срещу зависимостта от това явление, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Тази информация доведе незабавно до крах на борсата на китайските технологични гиганти, опериращи  в този сектор. Акциите на "Тенсент" (Tencent) се сринаха с близо 10 на сто на Хонконгската борса, а тези на конкурента "Нетийз" (NetEase) - с над 20 на сто.

Китайското правителство започна да атакува сектора на видео игрите от 2021 г. в рамките на общото затягане на регулациите по отношение на технологичните гиганти в страната.

Пекин наложи строги ограничения за времето, което децата могат да прекарват в онлайн игри и замрази издаването на разрешителни за пускането на нови игри на пазара в продължение на месеци.

В последно време обаче секторът се надяваше Пекин да стане по-снизходителен към него. 

Обявеният днес проект за регулиране предвижда планове за ограничаване на презареждането на портфейлите в игрите и премахването на функциите, позволяващи да се ограничи времето за игра, които често се предлагат като награда при редовно свързване. 

"Поп ъп" съобщения, предупреждаващи играещите, че се държат "ирационално", също ще се появяват.

Регулаторният проект потвърждава и забраната за съдържание на онлайн игрите, което "излага на опасност националното единство" . "националната сигурност", или което "вреди на репутацията и интересите на страната".

Последвайте канала на

Десислава Станева
719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 11:26

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини