Манила депортира 180 китайци, арестувани през октомври във връзка с трафик на хора

  • 14 декември 2023 11:05

  • 729
  • 1
Манила депортира 180 китайци, арестувани през октомври във връзка с трафик на хора
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Филипините депортираха в четвъртък 180 китайски граждани, арестувани при обиск на компания, заподозряна в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и онлайн измами в Манила, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

Китайски, корейски, виетнамски и филипински граждани са били сред около 600 души, открити в сграда в Манила по време на акцията през октомври. В комплекса, управляван от компания, която според властите е била лицензирана като компания за онлайн игри, бяха открити секс играчки, салон за масаж, караоке зали и ресторант.

Няколко жени са били спасени при обиска, добави филипинската полиция.

Филипинските власти забраняват на неваксинираните жители на столицата Манила да използват градския транспорт

Депортираните китайци не са имали разрешителни за работа и са били "замесени в онлайн измами", заяви пред АФП Жилберто Крус, заместник-секретар на президентската комисия за борба с организираната престъпност. Други чужденци, арестувани при акцията, ще бъдат депортирани през следващите седмици, добави той.

Филипинската сенаторка Риса Хонтиверос по-рано предупреди за "измамни кол центрове", които работят във Филипините и наемат на работа чужденци, жертви на трафик на хора в страната. Международната общност е обезпокоена от възобновяването на интернет измамите в Азиатско-тихоокеанския регион, които разчитат на жертви на трафик на хора, принудени по-специално да рекламират фалшиви инвестиции в криптовалути.

В доклада си за 2023 г. относно трафика на хора Държавният депертамент на САЩ констатира, че Филипините "не разследват и не преследват енергично престъпленията, свързани с трафика на работна ръка" на своя територия. "Корупцията и съучастието на властите в престъпленията, свързани с трафика на хора, продължават да будят сериозно безпокойство", се подчертава в доклада, цитиран от АФП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
729 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.14 | 14:44

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини