Южнокорейският президент смени финансовия министър и още петима министри

  • 04 декември 2023 11:12

  • 170
  • 0
Южнокорейският президент смени финансовия министър и още петима министри
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Южнокорейският президент Юн Сук-йол смени днес финансовия министър Чу Кьон-хо и още петима министри, предаде южнокорейската новинарска агенция Йонхап, цитирана от БТА.

Освен финансовия министър са сменени министърът по въпросите на ветераните Пак Мин-шик, министърът на селското стопанство Чун Хуан-кюн, министърът на държавните територии, инфраструктурата и транспорта Уон Хи-рьон, министърът на океаните и риболова Чо Сън-хуан, както и министърът на малкия и средния бизнес  И Йон.

Новият финансов министър е досегашният главен президентски съветник по въпросите на икономиката Чои Сан-мук. Задачата на новия министър ще бъде да съхрани положителните тенденции в развитието на южнокорейската икономика преди парламентарните избори догодина.

Президентът на Южна Корея смени ръководителя на националната разузнавателна служба

Кадровата промяна беше очаквана, тъй като част от досегашните министри искат да станат депутати и планират да участват в парламентарните избори догодина.

Очаква се през идните седмици да има още кадрови промени, тъй като се смята, че министърът на правосъдието Хан Дон Хун също иска да се включи в надпреварата за парламента.

Президентът Юн е изправен пред редица икономически и политически предизвикателства, сред които фигурират високата инфлация, парламентарните избори и необходимостта от реформи в сферата на труда, образованието и пенсиите, отбелязва Йонхап.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини