Лодка се преобърна в Индия, най-малко 21 души загинаха

  • 08 май 2023 06:48

  • 494
  • 0
Лодка се преобърна в Индия, най-малко 21 души загинаха
© Getty Images (архив)

Най-малко 21 души са се удавили, след като лодка се е преобърнала край крайбрежния град Танур в южния индийски щат Керала, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Лодката, която превозвала около 40 пътници, се е преобърнала, тъй като била препълнена, каза Абдул Назар, младши полицейски инспектор на окръга. Не е ясно колко точно още хора са загинали, добави той. Около 10 пътници в момента се лекуват в различни болници и много от тях са били изпратени по домовете след оказване на първа помощ.

Индия в средата на тази година ще стане най-многолюдната страна в света

Броят на загиналите вероятно ще нарасне, тъй като лодката е заседнала и е била извадена, за да бъдат спасени заклещените, съобщи пред медиите щатският министър на риболова и развитието на пристанищата.

Инцидентът се е случил около 19:00 ч. местно време в неделя и екип от Националните сили за реагиране при бедствия е на мястото, съобщи говорител на местните власти.

С болка отбелязваме загубата на човешки живот вследствие на злополуката с лодка в Малаппурам, Керала, заяви индийският премиер Нарендра Моди в Туитър.

Последвайте канала на

Владимир Василев
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини