Шестмесечно бебе е сред жертвите в пожара на филипинския ферибот

  • 30 март 2023 12:26

  • 283
  • 0
Шестмесечно бебе е сред жертвите в пожара на филипинския ферибот
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Най-малко 28 души са загинали, включително 6-месечно бебе, след като пожар избухна на пътнически ферибот, пътувал между островите в южната част на Филипините, съобщи днес бреговата охрана, предаде Ройтерс.

Властите все още не са установили причината за пожара, започнал малко преди полунощ в сряда, когато фериботът се намирал край остров Басилан и много пътници спели в климатизирани кабини на долната палуба.

"Първоначално открихме 10 души, те бяха починали от удавяне. А след това открихме още 18 на борда на плавателния съд, в каютите. Те бяха напълно обгорели", заяви пред Ройтерс началникът на бреговата охрана в южния регион Минданао.

Имаше противоречиви данни за броя на пътниците на ферибота, който не е бил претоварен, но бреговата охрана заяви, че са били спасени 230 души,  включително 35 души от екипажа.

По-рано Марфе каза, че повечето са спели по време на пожара и добави, че "е имало хаос". Пожарникарите овладяха пожара рано сутринта днес, предава БТА.

Филипините, архипелаг от повече от 7600 острова, не могат да се похвалят с безопасно пътуване по море, тъй като корабите често са препълнени, а също така все още се използват много остарели кораби.

Пожар на ферибот във Филипините, има загинали

През май най-малко седем души загинаха след пожар на високоскоростен филипински ферибот, превозващ 134 души. 

През 1987 г. около 5 000 души загинаха в най-тежката катастрофа в света в мирно време, когато претоварен пътнически ферибот се сблъска с петролен танкер край остров Миндоро, южно от столицата Манила.

Виолета Симеонова
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини