Гъста мъгла обхвана Делхи и забави десетки полети

  • 09 януари 2023 09:48

  • 250
  • 0
Гъста мъгла обхвана Делхи и забави десетки полети
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Гъста мъгла в Делхи забави десетки полети, а студената вълна принуди властите да отложат повторното отваряне на училищата с една седмица, тъй като видимостта намаля и колите се движиха с включени аварийни светлини, съобщава Ройтерс.

От международното летище Индира Ганди в индийската столица потвърдиха, че има забавяне в разписанието на полетите. Идентично е положението и при частните полети.

Индийският метеорологичен отдел прогнозира "условия за гъста до много гъста мъгла" над много части на Делхи и северни и източни щати, като Пенджаб, Хариана, Утар Прадеш и Бихар.

Мръсният въздух в Делхи достигна "опасни" нива

Той предупреждава, че въздушният, пътният и влаковият трафик може да бъдат засегнати през идните дни и хората може да страдат от здравословни проблеми, свързани с белите дробове. Освен това се съобщава, че електропроводите могат да прекъснат в райони с гъста мъгла.

Делхи, град с 20 милиона жители, вече удължи зимната ваканция за много училища с една седмица. Много частни училища трябваше да отворят отново в понеделник.

В понеделник в столицата беше регистрирана температура от 5 градуса по Целзий. Студена вълна се обявява в равнините на Индия, когато минималната температура падне до 4 градуса по Целзий или падне с 4,5 градуса под нормалното до 10 градуса по Целзий или по-ниско.

Последвайте канала на

Калина Христова
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини