Китай призова СЗО да заеме безпристрастна и обективна позиция във връзка с Ковид-19

  • 05 януари 2023 13:15

  • 313
  • 1
Китай призова СЗО да заеме безпристрастна и обективна позиция във връзка с Ковид-19
© Getty Images

Китай призова Световната здравна организация да заеме безпристрастна и обективна позиция във връзка с Ковид-19, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32578

"Надяваме се, че СЗО ще заеме една основаваща се на науката, обективна и безпристрастна позиция и ще играе активна роля в световния отговор на предизвикателствата на епидемията", заяви пред медиите говорителят на китайското министерство на външните работи Мао Нън.

COVID-19: Здравните власти с препоръки за пътуващите от и до Китай

Същевременно СЗО каза, че Китай е съобщил за 218 019 нови случая на зараза с Ковид-19, регистрирани в седмицата до 1 януари, предаде Ройтерс.

Китай е съобщил и за пет нови смъртни случая, свързани с Ковид-19 в петък. Така официално от началото на пандемията жертвите на коронавируса в страната са вече 5258, което е много ниско спрямо броя на жертвите в други страни с голямо население.

ЕС одобри временни предпазни мерки за полетите от Китай заради опасността от разпространение на ковид

През декември СЗО каза, че не е получила данни от Китай за новите хоспитализации на пациенти с Ковид-19, откакто Пекин премахна ограниченията, наложени по силата на китайската политика на "нулев ковид". Това накара някои здравни експерти да се запитат дали Китай не укрива информация за мащабите на епидемията.

Но СЗО каза все пак, че липсата на данни може да се дължи и на това, че властите в Китай все още имат трудности при преброяването на случаите на зараза, допълва БТА.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.05 | 13:38

1
Ако се каже истината - жълтите разработват биологични оръжия и вече за втори път изпускат вируси от лабораторията в Ухан, това не е безпристрастно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини