Китай иска САЩ и ЕС да покажат отговорност

  • 05 декември 2022 16:17

  • 497
  • 4
Китай иска САЩ и ЕС да покажат отговорност
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Китай твърдо отхвърля намесата на САЩ и ЕС във вътрешните работи на страната и клеветата срещу нея. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Мао Нин

Коментарът ѝ е в отговор на съвместното изявление на заместник-държавния секретар на Съединените щати Уенди Шърман и генералния секретар на Европейската служба за външна дейност Стефано Санино, в което двамата обвиняват Китай в "икономическа принуда" и "провокации" около Тайван.

На редовна пресконференция Нин посочи, че "сътрудничеството между САЩ и ЕС не трябва да е насочено към трета страна, още по-малко да се стреми да създава проблем с Китай или да подклажда конфронтация".

Китай започна облекчаване на строгите Covid мерки

Тя подчерта, че "като основни сили в света, САЩ и ЕС трябва да демонстрират отговорност и да правят повече неща, които допринасят за световната стабилност и просперитет".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
497 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:16

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Пожизнен вожд пут

2022.12.05 | 20:42

3
Кремъл излъга Япония да удари САЩ и реши войната,която беше изгубил. Днес канарчетата са китайците...ще видите!
Пожизнен вожд пут

2022.12.05 | 20:37

2
В кремълската клоака около Балкана,всичко което е в масмедийте е кремълски екскремент. Я има,я няма един файтон българи,другото е слайняни. За пет века турците с всичкото клане и покръстване,не успяха да унищожат българщината,но кремълските сатрапи го сториха за век. Майко Българийо,идиотчетати казват,че българин и слайнянин е едно и също!!!...

2022.12.05 | 17:42

1
Ще спрат заемите за жълтурия и за един месец ще банкрутират.

Добави коментар

Водещи новини