Паника в Пекин: Магазините бяха опразнени след отварянето на нови карантинни центрове

  • 25 ноември 2022 15:42

  • 1466
  • 4
Паника в Пекин: Магазините бяха опразнени след отварянето на нови карантинни центрове
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Жители на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претовариха приложенията за доставки, след като градската управа нареди да бъде ускорено изграждането на центрове за карантиниране за ковид и полеви болници, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32583

Несигурност и непотвърдени слухове за локдаун в някои от кварталите на Пекин предизвикаха търсене на храна и други продукти, каквото не е имало от месеци. Дневните случаи на КОВИД-19 в страната достигнаха рекордни равнища, като днес беше съобщено за 32 695 случая. От тях 1860 са в Пекин, повечето - безсимптомни.

Пореден дневен рекорд от случаи на COVID-19 в Китай

Импровизираните карантинни центрове и полеви болници, набързо устроени във физкултурни салони, изложбени центрове и други големи закрити места, станаха печално известни с лошите условия за живот и недостига на храна. Повечето от жителите на града вече бяха посъветвани да не напускат комплексите, в които живеят, като около някои от тях вече се издигат заграждения. На входовете служители, облечени в бели предпазни костюми спират неупълномощени лица и карат жителите да сканират здравните приложения на телефоните си, за да получат достъп.

Някои от приложенията за доставки на хранителни продукти в Пекин бяха претоварени. Увеличаването на търсенето в комбинация с недостиг на служители означава, че някои клиенти на популярната онлайн услуга не са успявали да си резервират доставки на продукти в рамките на деня. Някои китайски потребители на онлайн приложенията твърдят, че недостигът на служители се дължи на това, че някои от доставчиците живеят в комплекси, поставени под локдаун.

АП отбелязва, че не е успяла да потвърди тази информация от независими източници.

Междувременно властите в град Нанцзин съобщиха, че в града от утре ще се извършва масово тестване за КОВИД-19 в продължение на пет последователни дни, предаде Ройтерс.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1466 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 16:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.25 | 16:31

2
горките китайци, над тях се извърша безпрецедентен експеримент и насилие, граничещо със садизъм!

2022.11.25 | 22:06

3
да се вдигат на pеволюция, иначе новото нормално се разрадства, като всяко зло на господарите
Сашо

2022.11.25 | 23:42

4
Кой вярва на новини и пропаганди?! Китайците са дисциплинирани и работят като мравки. Без да вярваме напълно на статистиката им те имат в пъти по-малко смъртни случай от Европа. Коронавируса са го преборили а сега просто се подсигуряват. Ако не беше така и бяха като българите нямаше да са милярд и половина.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини