Ангела Меркел е за първи път на официално посещение в Индонезия

  • 10 юли 2012 06:36

  • 441
  • 0
Ангела Меркел е за първи път на официално посещение в Индонезия
©

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се започна днес първото си официално посещение в Индонезия, за да укрепи връзките с най-голямата икономика в Югоизточна Азия, която е четвърта по брой на населението в света, предаде Франс прес.

Визитата на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Индонезия е във връзка с 60-ата годишнина от установяването на двустранните дипломатически дипломатически отношения. Канцлерката ще положи венец на гробището Калибата в памет на героите от войната за независимост от холандското колониално господство. След това тя ще посети протестанската черква "Имануел" и джамията "Истиклал" - храм, построен от християнски архитект срещу католическата катедрала в Джакарта, за да символизира толерантността на исляма в страната с най-многочислено мюсюлманско население в света.

Следобед канцлерката ще се срещне с президента Сусило Бамбанг Юдхойоно, а утре ще отиде в Центъра за предупреждение за цунами в Индийския океан, създаден с германска помощ от 50 милиона евро.

В делегацията на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се има множество шефове на големи компании, които искат да правят бизнес в Индонезия. Желанието на двете страни е да удвоят търговския обмен, който да достигне 12 милиарда евро до 2015 г. Индонезия има среден икономически прираст, надвишаващ 6 процента годишно и е богата на природни ресурси, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
441 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини