Бум на продажбите на трактори в Индия

  • 02 септември 2022 21:41

  • 1265
  • 0
Бум на продажбите на трактори в Индия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Изложението "EIMA Agrimach", което започна вчера в кампуса на Университета за селскостопански науки в Бангалор и ще приключи утре следобед, е основното изложбено събитие на Индийския субконтинент в областта на селскостопанската механизация, съобщава Асоциацията на производителите на земеделска техника в Италия - "ФедерУнакома" (FederUnacoma), цитирана от БТА.

Събитието, организирано от Федерацията на индийските търговско-промишлени камари (FICCI) и "ФедерУнакома", е промоционална и търговска платформа за подкрепа на пазара, който през последните години се очерта като най-големият в света по отношение на обемите на продажбите.

Японска компания разработва трактори на водород

През 2009 г., когато се проведе първото издание на изложението, местният пазар вече произвеждаше 340 000 трактора, с което се нареди сред най-големите в света. През следващите години обемът на продажбите нарасна още повече.

Според данни, предоставени от асоциацията на страните производители на селскостопански машини "Агриеволюшън" (Agrievolution), и цитирани от "ФедерУнакома", за 10-годишен период продажбите на субконтинента са се удвоили, като през през 2018 и 2019 г. достигат съответно 800 000 и 724 000 броя, а през 2021 г. надхвърлят един милион. Нивото на продажби далеч надминава отчетеното на всички основни пазари в света: през същата година в Китай са осъществени 470 000 продажби, в Съединените щати  - 318 000, а в Европейския съюз - 180 000.

Анализатори на сектора на селскостопанска техника предупреждават, че степента на механизация на страната трябва да се оценява по продадените количества, но и по качеството на придобитите технологии. Индийското селско стопанство се стреми да увеличи производството на плодове и зеленчуци и специализирани култури, и да механизира всички основни производствени вериги, не на последно място - тази на биоенергията. Чрез експлоатацията на отпадъци от горското стопанство, странични продукти от агропромишлена преработка и тор от добитък, биоенергията може да генерира значителни количества енергия, необходима за производствените дейности и за ежедневните нужди на селските райони и общности. За всички тези нужди са необходими по-специализирани и ефективни трактори, оборудване и машини, което гарантира по-нататъшно развитие на индийския пазар, посочват от бранша.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини