Пиян полицай в Япония изгуби документи с личните данни на 400 души

  • 15 август 2022 19:24

  • 580
  • 0
Пиян полицай в Япония изгуби документи с личните данни на 400 души
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Японски полицай, прекалил с алкохола и заспал на улицата, е изгубил документи за разследвания, съдържащи личните данни на около 400 души, включително на заподозрян в престъпление, предаде Франс прес, позовавайки се на полицията и местни медии.

Четиридесет и девет годишният полицай от префектура Хього e изгубил чантата с документите между късните вечерни часове в петък и рано сутринта в събота, съобщи днес служител на реда от местната полиция.

Документите съдържат имената и адресите на хора, участващи в криминални разследвания, каза полицейският служител, без да разкрива повече подробности.

Според водещи японски медии, които се позовават на полицейски служители, въпросният полицай е излязъл да пийне с колеги и е заспал на улицата на път за вкъщи. 

Когато се е събудил близо до местна гара, той не е намерил чантата и документите с личната информация на около 400 души, включително на заподозрян в престъпление, отбелязват медиите.

Това не е първият случай, в който длъжностни лица попадат в неловки ситуации заради пиянски запои. 

През юни властите в град Амагасаки в същия регион съобщиха, че предприемач е изгубил чанта с USB флаш памет с личните данни на всички 460 000 жители, след като е излязъл да пийне и е заспал на открито на път към дома.

За късмет USB флаш паметта е намерена скоро след като от общината съобщили за случая, допълва БТА. 

Весела Найденова
580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини