Тайван заяви, че 13 китайски военни самолета са прекосили средната линия на Тайванския проток

  • 13 август 2022 19:20

  • 1757
  • 3
Тайван заяви, че 13 китайски военни самолета са прекосили средната линия на Тайванския проток
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Тайванското министерство на отбраната заяви, че 13 китайски военни самолета са прекосили средната линия на Тайванския проток, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Пекин продължава военната си активност в близост до самоуправляващия се остров, към който Китайската народна република има териториални претенции.

Тайванското външно министерство днес пък изрази искрената си благодарност към САЩ за предприетите конкретни стъпки  за опазване на мира и сигурността в Тайванския проток и региона.

Тайван изразява "искрената си благодарност" към САЩ

Координаторът на САЩ по въпросите на Индо-Тихоокеанския регион Кърт Кембъл заяви вчера, че Китай е реагирал прекомерно на посещението на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси в Тайван. След посещението започнаха дни на военни учения около острова, който Пекин смята за своя разбунтувала се провинция, припомня Ройтерс.

Тайванското външно министерство заяви днес, че "непровокираните военни и икономически заплахи на Китай засилиха още повече единството и устойчивостта на глобалния демократичен лагер".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1757 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.14 | 09:42

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИ
臺灣獨立

2022.08.13 | 19:53

1
Скоро ще почнат да падат в морето.

Добави коментар

Водещи новини