Шанхай обяви нови масови тествания за COVID-19

  • 05 юли 2022 16:49

  • 550
  • 2
Шанхай обяви нови масови тествания за COVID-19
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Китайският град Шанхай обяви днес нови масови тествания за COVID-19 на по-голямата част от 25-те си милиона жители за период от три дни. Според властите това се налага заради необходимостта от проследяване на заразявания, свързани с караоке бар, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Жителите на девет от 16-те района на града да бъдат тествани два пъти от днес до четвъртък. Хората, живеещи в части от три други района, също ще трябва да се тестват.

Тестването е необходимо, защото множество заразявания, установени тази седмица, са свързани с караоке бар, посетен от жители от няколко района на Шанхай, заяви градската управа.

При тестването хората, живеещи в засегнатите райони, ще трябва да покажат тест, направен през последните два дни, за да могат да излизат от домовете си.

Китай регистрира вчера 418 нови случая на коронавирус

Най-многолюдният град в Китай отмени продължил два месеца локдаун, но все още налага ограничения върху движението, когато бъде открит случай на COVID-19 извън поставените под карантина зони.

Властите изискват всички райони в Шанхай да организират масово тестване на жителите всеки уикенд до края на юли. Хората също така трябва да се тестват на всеки три дни, за да посещават обществени места като търговски центрове или да ползват обществен транспорт.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
EЛЕКТPА

2022.07.05 | 17:47

2
Браво на комунистите, така трябва да се действа с твърда ръка и сопа, не като нашите гевезета от Импексовата БСПдирастия и либералчетата от Дай България...

2022.07.05 | 17:16

1
така е когато животът ви е държавна собственост

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини