Пожар в Хонгконг остави 20 000 домакинства без електричество

  • 22 юни 2022 07:18

  • 1094
  • 0
Пожар в Хонгконг остави 20 000 домакинства без електричество
©
Слушай новината Слушай новината

Пожар в глобалния финансов център Хонконг остави 20 000 домакинства без електричество на фона на горещо и влажно време. Правителството на града иска разследване на инцидента, съобщава агенция Ройтерс.

Доставчикът на електричество CLP Power съобщи, че един от кабелните му мостове в северния квартал Юен Лонг се е запалил, прекъсвайки електрозахранването на около 160 000 клиенти. Не е имало наранявания, се казва в съобщението.

Захранването на основните услуги, включително болници и железопътни линии, беше възстановено, но ще са необходими още два дни, за да се възстанови доставките на останалите 20 000 клиенти, се казва в изявление на компанията.

Правителството каза: "Разбираме, че инцидентът с прекъсване на електрозахранването в това много горещо време е засегнал силно обществеността и ние дълбоко съжаляваме за това". Прогнозата за максимална температура в Хонконг за сряда и четвъртък беше 31 градуса, с висока влажност.

Евакуираха блок в София заради пожар

Правителството добави в изявлението си, че е поискало от CLP Power да установи причината за инцидента и да представи доклад.

Бюрото по образованието заяви, че десетки училища в района са останали без ток и ще трябва да спрат учебните занятия.

Последвайте канала на

Калина Христова
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини