Северна Корея се бори с пандемия от COVID-19, стотици хиляди са болни

  • 16 май 2022 16:54

  • 883
  • 1
Северна Корея се бори с пандемия от COVID-19, стотици хиляди са болни
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея се бори с вълна на COVID-19, след като по държавната телевизия представител на здравните власти обяви, че страната взема мерки, за да се справи със стотици хиляди случаи на треска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Пхенян досега отричаше да има COVID, а страната заедно с Еритрея, е единствената в света, където не е започнала ваксинация, съобщава БНТ.

Северна Корея, която призна за първи случаи на коронавирус, съобщи за 21 починали с "повишена температура"

На този фон бяха разпространени кадри как лидерът Ким Чен Ун посещава аптеки в неделя, за да провери системата за доставка с лекарства. Той проведе и спешно заседание на правителството, на което е наредено армията да се справи със снабдяването с лекарства срещу COVID.

В същото време в Пекин медицински персонал и служители по сигурността осигуряват масово тестване за COVID-19. В столицата на Китай е в сила заповед за работа от вкъщи заради огнище на коронавирус. Последно за 24 часа бяха открити 55 нови случая.

Властите в мегаполиса с население 22 милиона души забраниха храненето в ресторантите, затвориха търговски и развлекателни центрове и отсечки от маршрутите на градския транспорт.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
883 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.16 | 17:56

1
НЯМА СТРАШНО ПУТЯ ЖЪ ГИ ОПРАЙ , ЖЪ ИМ ИЗПРАТИ 2-3 ТОНА ,,СПУТНИК,, И ЖЪЛТУРИТЕ СА ОК.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини