Първи случай на местно предаване на Омикрон в Пекин

  • 15 януари 2022 21:08

  • 4016
  • 1
Първи случай на местно предаване на Омикрон в Пекин
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Пекин днес бе установен първи случай на местно предаване на новия коронавирусен вариант Омикрон - три седмици преди откриването на зимните олимпийски игри, на които китайската столица ще бъде домакин, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Китайските власти са запечатали комплекса, в който живее заразеният, който е служител на здравната инспекция, както и работното му място. Освен това са тествали за коронавирус 2430 съседи и колеги на инфектирания.

Китайските власти затягат мерките срещу разпространението на коронавируса преди началото на зимната олимпиада на 4 февруари. Периодът преди голямото събитие, което ще се събере в Пекин спортисти от цял свят, съвпада с разпространението на практика на цялата планета на Омикрон.

Новият, силно заразен коронавирусен вариант, вече е засечен при пристигнали от чужбина в 14 района в Китай.

Националната здравна комисия съобщи за 165 потвърдени симптомни случая на коронавирус вчера при 201 ден по-рано. В 104 случая от новите инфекции става дума за местно предаване на вируса. Комисията съобщи още за 25 безсимптомни случая вчера срещу 42 предходния ден.

До момента в континентален Китай, с население от около 1,4 милиарда души, са потвърдени общо малко под 105 хиляди заразени. Броят на смъртните случаи, свързани с коронавируса, остава непроменен - 4636, отбелязва БТА

Пекин затяга мерките срещу коронавируса преди старта на олимпиадата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
4016 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анти-ковидфа

2022.01.16 | 17:13

1
Каква е файдата от мерките?Защо не търсят отговорника за създаватето на този вирус.Защо да се ваксинирам след като пак ще бъда затворен с маска? ТОВА НЕ Е МЕДИЦИНА А НЕЩО МНОГО,МНОГО ИЗВРАТЕНО

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини