Тайланд въвежда такса за чуждестранните туристи

  • 12 януари 2022 14:32

  • 302
  • 0
Тайланд въвежда такса за чуждестранните туристи
© pixabay
Слушай новината

Тайланд ще започне да събира такса от 300 бата (9 долара) от чуждестранните туристи от април, за да развива атракции и да покрива застраховки срещу злополуки. Това съобщиха висши служители в сряда, предаде Ройтерс.

Тайланд, една от най-популярните дестинации в Азия, е силно засегнат от предизвикания от пандемията спад в туризма. През миналата година там са почивали около 200 000 души, докато през 2019 г. те са били близо 40 милиона.

Неотдавнашните усилия за съживяване на сектора бяха усложнени от бързото глобално разпространение на варианта Омикрон на коронавируса.

Тайланд възобновява задължителната карантина заради тревога с Омикрон

"Част от таксата ще бъде използвана за грижи за туристите. Сблъсквали сме се с моменти, в които застраховките не са покривали техни проблеми и се превърна в наша тежест да се грижим за тях", заяви пред Ройтерс ръководителят на Управлението по туризъм на Тайланд Ютасак Супасорн.

Таксата се добавя към списъка с изисквания към чуждестранните туристи, желаещи да влязат в Тайланд, който включва предварително заплащане на тестове за Covid-19, настаняване в определен хотел или оставане под карантина, както и наличие на застраховка с покритие за лечение на коронавирус в размер на поне 50 000 долара.

Азиатската държава очаква между 5 и 15 милиона туристи през тази година, като надеждите са, че те ще донесат близо 24 млн. долара на местната икономика.

Калина Христова
302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини