Училищата в Непал затварят след рязко повишаване на новите случаи с коронавирус

  • 12 януари 2022 09:47

  • 239
  • 0
Училищата в Непал затварят след рязко повишаване на новите случаи с коронавирус
© Getty Images
Слушай новината

Непал реши да затвори училищата, след като преди близо 3 седмици на учениците им беше позволено отново да влязат в класните стаи, предаде ДПА, като се позова на властите. Мярката е свързана с рязкото повишаване на инфекциите с коронавирус в страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30281

Началните и средните училища ще останат затворени до 29 януари, съобщи говорителят на министерството на образованието Деепак Шарма.

Той каза, че властите си сътрудничат с училищата, за може по време на локдауна да бъдат ваксинирани децата на възраст между 12 и 17 години.

Мярката вероятно ще се окаже допълнително въздействие на учениците, на които многократните локдауни заради пандемията от 2020 г. насам се отразиха негативно.

Училищата в градските райони провеждаха онлайн обучение, но много деца, особено в селските области, имат ограничен достъп до електричество, интернет и смартфони.

Непал получи от САЩ 1,5 милион ваксини дози срещу КОВИД-19

Властите решиха да забранят и масовите събирания на повече от 25 човека и да отменят достъпа на неваксинирани до хотели, ресторанти и киносалони.

Обсъждат се и планове от 21 януари обществените услуги да станат достъпни само за ваксинирани лица.

Все още не е ясно колко време ще бъдат в сила новите мерки, при положение че само 37 процента от хората имат две дози ваксина срещу коронавирус.

В Непал вчера беше регистрирано най-голямото повишаване на новите случаи на КОВИД-19 на дневна база от септември насам. Съобщено бе за 1357 нови инфекции, с което общият им брой в страната достигна близо 834 хиляди. Починалите от коронавирус в Непал са 11 606, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30281

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
239 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини