Тайланд с първи случай на Омикрон

  • 06 декември 2021 13:30

  • 362
  • 0
Тайланд с първи случай на Омикрон
© Getty images

Тайланд регистрира първия си случай на варианта на коронавирус Омикрон у гражданин на САЩ, който в края на миналия месец е пътувал до страната от Испания.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 482

Потвърденият случай на мъжа, който пристигна в страната на 29 ноември, прави Тайланд 47-ата държава, открила новия вариант, заяви генералният директор на отдела за контрол на заболяванията Опас Карнкавинпонг.

"Този първи потвърден случай на варианта Омикрон е при 35-годишен мъж - гражданин на САЩ, който е живял в Испания в продължение на една година", казва Опас, добавяйки, че пациентът е имал леки симптоми, предаде БНТ.

Расте броят на заразените с варианта Омикрон в Белгия, властите подготвят нови ограничения

Той уточни, че здравните власти провеждат допълнителни тестове на хора, които са били в контакт с мъжа, но подчерта, че всички контактни лица досега са с нисък риск.

Тайланд забрани в началото на декември пътуванията от осем африкански страни, включително Ботсвана, Свазиленд, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия, Южна Африка и Зимбабве на фона на опасенията от варианта Омикрон.

Опас каза още, че властите са ограничили пътуванията и от други африкански страни и следят за повече потенциални случаи сред международни пътуващи.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 482
Мая Йорданова
362 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини