Училищата в Делхи отварят врати въпреки замърсения въздух

  • 29 ноември 2021 21:42

  • 785
  • 0
Училищата в Делхи отварят врати въпреки замърсения въздух
© gettyimages

Прекратени заради замърсения на въздух, присъствените занятия в училищата и колежите в индийската столица Делхи бяха подновени, въпреки че качеството му остава "много лошо", съобщи БТА.

Училищата, които от 15 ноември са на онлайн обучение, преминават на присъствено, но мнозина родители се опасяват за здравето на децата си заради лошия въздух. Отворени са отново и правителствените институции, чиито служители работеха онлайн през последните две седмици.

Град Лахор в Пакистан стана третият най-замърсен в света

Забраната за строителни работи в мегаполиса обаче остава в сила до ново нареждане.

До 7 декември е забранено също камиони със стоки да влизат в центъра на Делхи, каза столичният министър на околната среда Гопал Раи. От началото на този месец индексът за качество на въздуха в Делхи се колебае между "много лошо", "изключително лошо" и "опасно". Властите предполагат, че до края на днешния ден положението ще се подобри, ако ветровете прочистят въздуха от вредните частици.

Индексът за концентрацията на фини прахови частици (PM2,5) във въздуха на индийската столица е на равнище 380, което е повече от пет пъти над допустимата норма по стандартите на Световна здравна организация.

Мая Йорданова
785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини