Южна Корея затяга COVID мерките

  • 26 ноември 2021 18:13

  • 741
  • 0
Южна Корея затяга COVID мерките
© Getty images

Правителството на Република Корея ще обяви на 29 ноември въвеждането на нови мерки за борба с рязкото покачване на броя на новите случаи на зараза с ковид, съобщи днес министърът на здравеопазването и благосъстоянието Гуон Док-чол на съвещание по въпросите за борбата с пандемията, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30217

Министърът каза, че в четвъртък е заседавала правителствената комисия за оценка на епидемичната ситуация и е била призната необходимостта от засилване на мерките. Гуон Док-чол подчерта, че през ноември страната се е сблъскала с най-тежката ситуация от началото на пандемията и това е станало по-малко от месец след облекчаването на мерките за социална дистанция.

И в Южна Корея се борят с Covid рекорди

Според министъра в цялата страна е налице недостиг на болнични легла, има рязък скок в броя на заразените и тежки, критични и смъртни случаи.

От 1 ноември правилата за социална дистанция бяха отслабени в рамките на първата фаза от триетапната схема за постепенно връщане съм нормалния живот. След това в Република Корея беше регистриран ръст на заболеваемостта от ковид.

По данни на националното управление за контрол и профилактика на заболяванията за изтеклото денонощие са установени 3901 случаи. Броят на пациентите, които са в критично състояние, достигна нов максимум - 617. От усложнения, свързани с ковид, са починали 39 пациенти. Така общият брой на жертвите на пандемията вече е 3440.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30217

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
741 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини