Кината в Мумбай отново отвориха врати след 18 месеца

  • 22 октомври 2021 18:34

  • 273
  • 0
Кината в Мумбай отново отвориха врати след 18 месеца
© Getty Images

Кината в развлекателната столица на Индия Мумбай отново отвориха днес врати след повече от 18 месеца прекъсване на работа заради ограниченията, въведени заради коронавирусната пандемия, предаде Асошиейтед прес. Това е поредното разхлабване на мерките на фона на тенденцията за намаляване на новозаразените, отбелязва агенцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Но, за да се избегне рискът, само на хората със сертификати за ваксинация срещу КОВИД-19 или с така наречения "безопасен статут" в държавното здравно приложение ще бъде позволено да влизат в киносалоните. Носенето на маски и проверките на температура на зрителите са задължителни. В залите не е позволено да се влиза с храна или напитки, предава БТА.

Кината в други части на страната вече отвориха врати. Мумбай беше един от най-тежко засегнатите от пандемията градове в Индия, но постепенно започна да разхлабва ограниченията след спад в броя на новозаразените и починалите от КОВИД-19.

Кината в града са едни от последните обществени места, които възобновяват работа - важен символичен ход за финансовата столица на страната, която придоби известност и с филмовата индустрия "Боливуд".

Завръщането на зрителите в киносалоните в Мумбай става ден след като Индия отбеляза поставянето на милиардната доза ваксина срещу коронавируса. Според организацията "Ауър уърлд ин дейта" ("Нашият свят в данни") около половината от 1,4-милиардното население на Индия вече са получили поне една доза, а около 20 процента са напълно ваксинирани.

Премиерът Нарендра Моди каза днес, че ваксинационната кампания на Индия е пример какво може да бъде постигнато, ако гражданите и правителството действат заедно за обща цел. Той каза, че преминаването на тази важна граница е накарало критиците на Индия да замълчат.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини