Президентството на Филипините: Родриго Дутерте се пошегува за ваксинацията на спящи хора

  • 14 октомври 2021 10:49

  • 418
  • 1
Президентството на Филипините: Родриго Дутерте се пошегува за ваксинацията на спящи хора
© Getty (архив)

"Президентът на Филипините Родриго Дутерте се пошегува, когато призова противниците на ваксините срещу COVID-19, да бъдат имунизирани, докато спят", това каза официалният представител на държавния глава на азиатската островна държава Гари Роук, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27589

"Да, това бе шега", заяви високопоставеният служител в президентството  в Манила, отговаряйки на въпроси на журналисти на днешна пресконференция.

Както вече писахме, Дутерте предложи противниците на препаратите, предпазващи от корон вирусната инфекция да бъдат ваксинирани, докато спят. Тогава той изрази желанието си лично да оглави тази инициатива.

Президентът на Филипините предложи начин за борба срещу антиваксърите

"Към този момент от 111-милионното население на Филипините напълно ваксинираните са около 1/5. Властите в Манила имат намерението до края на годината процентът на ваксинираните граждани да стигне 70. Президентът обаче смята, че процесът върви бавно. С цел ускоряване на имунизацията лидерът на страната предложи антиваксърите да бъдат арестувани и имунизирани принудително", добави Си Ен Ен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27589

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
418 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.14 | 14:47

1
айде, айде, не му замитайте насраното!

Добави коментар

Водещи новини