Индонезия регистрира най-малкия дневен брой случаи на COVID от повече от година

  • 21 септември 2021 07:19

  • 370
  • 0
Индонезия регистрира най-малкия дневен брой случаи на COVID от повече от година
© Getty Images/Guliver (архив)

Индонезия съобщи за 1932 нови заразявания с КОВИД-19 за денонощие - най-малкия брой от август 2020 г., а правителството допълнително разхлаби ограниченията на островите Ява и Бали, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27507

По-рано Индонезия беше епицентър на разпространението на коронавируса в Азия, но по данни на властите новите случаи са намалели с 98 процента в сравнение с върховото ниво през юли.

Сингапур регистрира днес най-много заразени с коронавирус от повече от година

Досега страната е регистрира почти 4,2 милиона заразявания и над 140 000 смъртни случая от КОВИД-19.

Средното й равнище на положителните тестове беше по-малко от 4 процента този месец, т.е. под 5-процентния праг, определен от Световната здравна организация като показател за това дали разпространението на вируса е под контрол.

Властите обаче предупредиха, че все още има рискове от нови вирусни вълни и че карантинните мерки могат да бъдат затегнати на пунктовете за влизане в страната.

Днешното разхлабване на ограниченията включваше разрешаване на кината да възобновят работа при капацитет от 50 процента и допускане на децата под 12 години да посещават моловете в големите градове на остров Ява.

Миналата седмица беше съобщено, правителството може да позволи чуждестранни туристи да посещават Бали от октомври след намаляването на заразяванията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27507

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
370 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини