Висш талибански командир обеща да смаже дисидентите в Афганистан

  • 15 септември 2021 18:31

  • 1116
  • 2
Висш талибански командир обеща да смаже дисидентите в Афганистан
© Getty images

Новият талибански началник на генералния щаб на въоръжените сили на Афганистан Кари Фасихудин обеща да смаже афганистанските дисиденти, които дестабилизират страната с приказки за съпротива, етнически права и демокрация, съобщава БТА.

Фасихудин, известен сред талибаните като "Завоевателя на севера", каза, че дисидентите се опитват да подкопаят сигурността и да доведат страната до гражданска война. Той съобщи, че се водят консултации за организирането на силна армия в близко бъдеще и че тя ще бъде способна да защитава страната.

Месец след падането на Кабул талибаните са изправени пред икономическа криза

Радикалите бойци превзеха столицата на Афганистан миналия месец. Ислямистите също така завзеха бойна техника, муниции и екипировка, принадлежала на предишното правителство, включително и военен самолет.

След падането на Кабул лидерът на антиталибанската опозиция Ахмад Масуд формира в провинция Панджшер Национален фронт за съпротива срещу талибаните. Масуд обяви "общонационално въстание", което доведе до много демонстрации в няколко провинции, контролирани от талибаните. Те подеха офанзива срещу Панджшер, поеха контрола върху провинцията и извършиха репресии срещу противниците на властта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1116 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 23:33

2
С ТИЯ РЪЧИЧКИ ЛИ ПОСЕГНАХТЕ КЪМ ЗЕЛЕНИТЕ ПАРИЧКИ?
алаху

2021.09.15 | 18:42

1
алаху икбар. избий неверниците

Добави коментар

Водещи новини