Гледай на живо

Време е за дерби! ЦСКА - София срещу Левски - на живо с всичко интересно преди двубоя и съставите на двата тима

Китай е ваксинирал напълно 91% от учениците на възраст от 12 до 17 години

  • 15 септември 2021 16:44

  • 309
  • 2
Китай е ваксинирал напълно 91% от учениците на възраст от 12 до 17 години
© Getty Images/Guliver (архив)

Китай напълно е ваксинирал срещу ковид 91 процента от учениците на възраст от 12 до 17 години, предаде днес държавната телевизия, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26654

По данни на местните власти новото огнище на зараза в югоизточната провинция Фуцзян, където този месец случаите на коронавирус достигнаха 152, като много от тях са неваксинирани ученици в най-малко четири начални училища и две детски градини.

Китай е утроил производството на ваксини срещу COVID-19 от февруари

Двете основни китайски ваксини бяха одобрени за употреба при деца от три години нагоре, но властите натоварени с ваксинационната кампания все още не са започнали ваксинация на деца под 12 години.

В изявление на министерството на образованието се казва, че училищата трябва да останат бдителни и да изпълняват мерките срещу КОВИД-19 по-ефикасно и целево.
Градовете Путян и Сямън, където бяха регистрирани повечето случаи през последното избухване на заразата, прекратиха присъствените занимания в детските градини и началните училища и повечето присъствени занимания в гимназиите.

Избухването на заразата подтикна градове в други части на Китай да издадат предупреждения да се избягват пътувания през почивните дни по случай фестивал следващата седмица и през едноседмичната ваканция, започваща на 1 октомври, въпреки че държавни медии предупредиха да не бъдат въвеждани общи забрани за пътуване.

Китай стимулира ваксинационната кампания с раздаване на безплатни яйца

Ван Дънфън, служител в министерството на образованието, заяви, че учениците и учителите са насърчавани да не пътуват по време на предстоящите почивни дни.

Китай започна да ваксинира ученици на възраст от 12 до 17 години през юли. Степента на ваксинация от 91 процента е доста над националната степен в страната, която е малко под 70 процента по данни от 6 септември.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26654

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
309 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.09.16 | 00:34

2
Кучетата и котките ли са сега наред:)))?!?
Дона

2021.09.15 | 23:05

1
ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Добави коментар

Водещи новини