Тайланд смекчи мерките срещу коронавируса

  • 01 септември 2021 17:35

  • 322
  • 1
Тайланд смекчи мерките срещу коронавируса
© Getty Images/Guliver

Молове, ресторанти, паркове и училища отвориха отново днес в тайландската столица Банкок, след като правителството смекчи ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, съобщи Асошейтед прес, цитирана от БТА.

Започнала през април епидемична вълна предизвика повишаване на броя на новите случаи и на починалите в Тайланд. През юли властите наредиха да бъдат затворени универсалните магазини, ресторантите, парковете и други места в Банкок, на които се събират хора. Намаляването на новозаразените през последните седмици обаче накара правителството да разхлаби много от мерките, наложени в столицата и други тежко засегнати от коронавируса райони, за да се смекчат последиците за бизнеса.

Тайландските власти бяха подложени на силни критики заради неуспеха си да осигурят навременни и достатъчни доставки на ваксини, оставяйки страната уязвима пред пандемията.

Заради този проблем в парламента тази седмица ще има дебат по вот на недоверие срещу премиера Прают Чан-оча и няколко министри.

В последно време тайландското правителство се опитва да придобие и приложи ваксини. По данни от вчера над 90 процента от 7,69-те милиона жители на Банкок са получили поне една доза ваксина, а 22,4 на сто са напълно ваксинирани.

В цял Тайланд са поставени общо около 32,6 милиона дози. Приблизително 23,8 милиона човека, или 34,5 процента от 69-милионното население на страната, са получили поне една доза. 8,21 милиона души, т. е. 11,9 на сто, са напълно ваксинирани.

Случаите на коронавирус в Тайланд надхвърлиха 1 милион

Здравните власти съобщиха днес за 14 802 нови случая на коронавирус, с което общият брой на потвърдените заразени в Тайланд от началото на пандемията достигна 1 219 531 души.

Още 252 човека са починали. Смъртните случаи вече са 11 841.

Последната епидемична вълна е довела до 97 процента от всички регистрирани заразени и над 99 на сто от смъртните случаи в Тайланд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.01 | 17:51

1
Я виж ти, световна пандема, но започала при тях тази пролет. Времето е относително нещо.

Добави коментар

Водещи новини