Жертвите на взривовете във военното поделение в Казахстан са 12

  • 27 август 2021 20:23

  • 527
  • 0
 Жертвите на взривовете във военното поделение в Казахстан са 12
© Getty Images

Броят на загиналите при пожара и последвалите взривове на боеприпаси в складовете на военно поделение в Жамбилска област в Казахстан се увеличи до 12. Това съобщи пресслужбата на казахстанското министерство на извънредните ситуации, цитирана от ТАСС.

"Броят на загиналите в Жамбилска област се увеличи на 12. По уточнени данни на мястото са открити телата на още трима служители, които са загинали при ликвидирането на последствията от взривовете. Самоличността им се изяснява", пише в комюникето.

Предишните данни бяха за девет загинали.

По данни на ведомството пострадалите при взривовете са общо 98. Сред тях са около 50 служители на министерството на извънредните ситуации, които са получили наранявания с различна тежест, предава БТА.

Във военното поделение, което се намира в Байзакския район в Жамбилска област, вчера вечерта пламна пожар близо до един от складовете. Огънят предизвика над десет взрива. Организирана беше евакуация на жителите на близките села. Наборниците, които служат в поделението, са евакуирани в други поделения в Жамбилска област.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини