"Ислямска държава": Летището на Кабул ще потъне в кръв

  • 25 август 2021 20:34

  • 7552
  • 4
"Ислямска държава": Летището на Кабул ще потъне в кръв
© gettyimages

Бойци от клона на "Ислямска държава" (ДАЕШ) в Афганистан планират множество атаки по летището в Кабул, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на източници от Пентагона.

Американските власти се опасяват, че терористите искат хаос на летището, откъдето се извършва евакуацията на чуждестранни граждани и афганистанци, които са сътрудничили на западните държави.

Хората продължават да се тълпят на летището в Кабул с надеждата да се евакуират

Американското разузнаване разполага с информация, че бойците имат капацитет и планират да извършат множество атаки. Напоследък разузнаването на САЩ отчита поток от заплахи от екстремисти. Опасенията се засилиха, след като около 100 бойци на ДАЕШ избягаха от два затвора в Афганистан по време на офанзивата на талибаните в Кабул.

Членовете на клона на ДАЕШ са заклетите врагове на талибаните.

По-рано президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в отбеляза, че бойци от ДАЕШ търсят възможност да започнат атаки срещу американските сили и техните съюзници в Афганистан.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7552 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 22:17

4
ПРЕВРАТАДЖИЙКАТА МУТРАФОНОВА ТУРИЛА НА ВЛАСТ ХУНТАТА НА СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ....ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...
Да питам само...

2021.08.26 | 06:03

2
Това същият тоя ИСИС/ДАЕШ ли е, дето нашите партньори го направиха в Ирак да събори Асад?

2021.08.26 | 06:38

3
Да то е

2021.08.25 | 23:00

1
МАЛИИЙ , ЯНКИТЕ СЕ ОКЪКАХА ОТВСЯКЪДЕ .

Добави коментар

Водещи новини