Повече от 100 милиона дози ваксини срещу коронавирус са поставени в Япония

  • 09 август 2021 12:31

  • 372
  • 0
Повече от 100 милиона дози ваксини срещу коронавирус са поставени в Япония
© Getty Images/Guliver

Японският премиер Йошихиде Суга съобщи днес пред журналисти, че в страната са поставени повече от 100 милиона дози ваксини срещу коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31703

"Общият брой на поставените ваксини надхвърли 100 милиона. В скоро време много жители на нашата страна ще са ваксинирани с две дози, което значително ще помогне за борбата с разпространението на инфекцията и ще предотврати появата на тежки симптоми сред заразените", подчерта ръководителят на правителството, цитиран от ТАСС.

Случаите на COVID-19 в Япония достигнаха 1 милион

Ваксинацията в Япония започна в средата на февруари. Практически е завършена имунизацията на 4,8 милиона медицински служители. На 12 април започна ваксинацията на 36 милиона жители на страната, които са над 65 годишна възраст, а миналия месец и ваксинирането на всички възрастови групи. Към 9 август ваксинираните с една доза са 45,7%, а 32,7% са с две дози, допълва БТА.

Миналата година японското правителство подписа споразумения за доставка на ваксини с британско-шведската компания "АстраЗенека", американската "Модерна" и американско-германския консорциум "Пфайзер"/"Бионтех".

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини