Япония е изправена пред най-сериозната ситуация от началото на пандемията от COVID-19

  • 29 юли 2021 09:15

  • 1269
  • 0
Япония е изправена пред най-сериозната ситуация от началото на  пандемията от COVID-19
© Getty images (архив)

Япония е изправена пред най-сериозната ситуация от началото на пандемията от COVID-19. Това заяви днес главният съветник на правителството по медицинските въпроси Шигеру Оми, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27659

Токио - градът домакин на олимпиадата регистрира вчера 3177 нови случая на заразени с коронавирус, което е рекорден брой за втори пореден ден. В национален мащаб случаите за пръв път прехвърлиха прага от 9500 заразени.

"Най-голямата криза е, че обществото не схваща риска", каза Шигеру Оми пред парламентарна комисия. Той призова правителството да изпрати по-силно и ясно послание.

Скокът на броя на инфектираните ще създаде проблеми за премиера Йошихиде Суга, чийто рейтинг е на най-ниското си равнище, откакто зае поста през септември. Тази година предстоят надпревара за лидерския пост в управляващата партия и парламентарни избори.

Биолог: SARS-CoV-2 не отслабва

Шигеру Оми каза, че ваксинациите могат да сдържат вируса, но още много фактори заплашват да предизвикат скок на инфекциите. Сред тях е силно заразният вариант Делта, изтощението в обществото от рестрикциите, както и Олимпийските игри.

Само 26,5 процента от японците са напълно ваксинирани до този момент.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27659

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1269 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини