Дъщерята на афганистанския посланик в Пакистан е била отвлечена и малтретирана

  • 17 юли 2021 21:26

  • 1952
  • 0
Дъщерята на афганистанския посланик в Пакистан е била отвлечена и малтретирана
© pixabay

Дъщерята на афганистанския посланик в Пакистан е била отвлечена за кратко и малтретирана от неизвестни нападатели, съобщи БТА, като цитира изявление на афганистанското правителство.

Сисила Алихил се връщала към дома си в Исламабад, когато била отвлечена за няколко часа и подложена на "тежки мъчения", се казва в изявление на афганистанското външно министерство, без да се съобщават повече подробности.

Убиха журналист от Ройтерс, докато отразява боеве между афганистанските сили за сигурност и талибаните

"След като беше освободена от похитителите, г-ца Алихил получава медицински грижи в болницата", добавя външното министерство.

В изявлението се призовава за разследване на случая и защита за афганистанските дипломати. Пакистанският посланик в Кабул е бил призован, за да му бъде изразено официално оплакване, добави министерството.

Външното министерство в Исламабад съобщи, че Алихил е била отвлечена, докато е карала кола под наем и полицията разследва "притеснителния инцидент". Охраната на афганистанския посланик и семейството му е подсилена, добавят пакистанските дипломати.

Вътрешният министър на Пакистан шейх Рашид Ахмед заяви, че премиерът Имран Хан иска случаят да получи най-висок приоритет и виновните да бъдат заловени до 48 часа.

Мая Йорданова
1952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини