COVID-19 случаите в Сингапур са най-много от 10 месеца

  • 14 юли 2021 16:41

  • 743
  • 0
COVID-19 случаите в Сингапур са най-много от 10 месеца
© Getty images (архив)

Сингапур откри огнище на зараза сред посетителите и персонала в заведение за караоке и съобщи за най-големия брой случаи на коронавирус от 10 месеца, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

От общо 56 новозаразени, 41 са свързани с караоке бара, съобщи здравното министерство.

По-рано тази седмица ведомството обяви, че разследва заразата сред виетнамки, работещи в караоке барове или клубове и предлага безплатно тестване за COVID-19 на всеки, който е бил потенциално изложен на зараза. В неделя бе регистриран първият случай, в който виетнамка е потърсила медицинска помощ, съобщиха местни медии.

Министърът на здравеопазването Он Е Кун каза, че полицията ще се намесва срещу нарушители на ограниченията и че не се планира връщане на наскоро смекчените мерки заради новото огнище, тъй като има напредък при ваксинирането.

Сред заразените е и пътник на круизен кораб, настанен днес в болница. Близо 3000 пасажери и персонал от този кораб са изолирани в каютите си до излизане на резултатите от писиар тестовете им.

Русия с нов черен рекорд заради COVID-19

Сингапур се справи бързо с повечето огнища на зараза и през май наложи целенасочени ограничения за забавяне на разпространението на варианта Делта. Целта на властите е да завършат имунизирането на две трети от населението до 9 август.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини