Премиерът на Индия уволни 12 министри за несправяне с пандемията

  • 07 юли 2021 21:07

  • 1183
  • 0
Премиерът на Индия уволни 12 министри за несправяне с пандемията
© gettyimages

Премиерът на Индия Нарендра Моди уволни днес 12 министри, включително здравния, в опит да съживи правителството си, критикувано остро, че не се справя с коронавирусната пандемия, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Няколко членове на управляващата партия "Бхаратия джаната" (Индийска народна партия) положиха в президентския дворец клетва като нови министри.

Ваксинирали хиляди индийци с ментета

Това е първата промяна в правителството на Моди, след като през 2019 г. бе преизбран с обещанието да превърне Индия в политическа и икономическа сила.

Очаква се премиерът да остави на постовете им ключовите министри - на външните работи, финансите, вътрешните работи и отбраната, въпреки че икономиката е в дълбока рецесия и са налице големи опасения, че увеличаването на заразените с коронавирус ще забави възстановяването.

Опозиционният лидер П. Чидамбарам каза, че отстраняването на министъра на здравеопазването и неговия заместник е доказателство за провала на правителството в управлението на пандемията и че отговорността е на премиера Моди. Общите избори в Индия трябва да са не по-рано от 2024 г., но няколко щата, сред които най-населеният Утар Прадеш, ще имат регионални избори догодина, което ще е барометър за популярността на "Бхаратия джаната".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини