Индия включи йогата в борбата с COVID-19

  • 21 юни 2021 15:43

  • 360
  • 1
Индия включи йогата в борбата с COVID-19
© Getty images

Йогата е източник на сила за хората по време на пандемията от COVID-19, обяви индийският премиер Нарендра Моди, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25120

Той направи виртуално обръщение по повод Международния ден на йогата, който се отбелязва днес.

Гуру: Лекувайте COVID-19 с йога!

"Когато COVID се появи, нито една държава не беше подготвена. В този период, обаче, йогата стана източник на вътрешна сила. Тя ни помага за самодисциплина и вдъхва на хората вяра, че могат да преборят вируса", заяви Моди.

Според него лекарите на първа линия в битката с новия коронавирус в Индия превърнали йогата в средство в борбата със заразата. Местни експерти пък препоръчвали йога упражнения за дишане за укрепване на дихателната система. От излъчвани по индийските телевизии кадри става ясно, че и министрите от правителството на Нарендра Моди, паравоенните и спецчастите от армията масово практикуват йога.

ООН обяви 21 юни за Международен ден на йогата през 2015 г. и оттогава всяка година се отбелязва с мащабни събития по целия свят.

Лекари от щата Махаращра обявиха, че са установили 20 случая на нов вариант на коронавируса. Той е наречен Делта плюс. Масово разпространеният в момента индийски вариант на заразата се нарича Делта. Новият вариант на вируса Делта плюс се отличава с наличието на мутация K417N на шиповидния протеин, която може да намали активността на антителата при преболедувалите от COVID-19 и ваксинираните.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
360 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.21 | 16:05

1
Аналният секс намалява риска от ковид с 53%, обмислят се общоевропейски мерки в тази насока.

Добави коментар

Водещи новини