Познаваме се добре, но не сме стари приятели, каза Байдън за китайския президент Си

  • 16 юни 2021 21:52

  • 766
  • 1
Познаваме се добре, но не сме стари приятели, каза Байдън за китайския президент Си
© gettyimages

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви, че Китай прави всичко възможно да се покаже като отговорна страна по отношение на пандемията от коронавируса, но се усъмни дали Пекин наистина се опитва да научи какъв е произходът на пандемията от COVID-19, съобщи БТА.

В отговор на въпрос дали би призовал китайския президент Си Цзинпин като "стар приятел стар приятел" да се отвори към разследващите от Световната здравна организация, които се опитват да установят къде е започнала пандемията, Байдън заяви: "Нека се разберем нещо. Познаваме се добре, (но) не сме стари приятели. Тук става дума просто за работа".

Кремъл обяви програмата за срещата Путин-Байдън

По думите му Съединените щати ще обединят усилия с другите страни за разработването на механизъм за ранно откриване на следващата пандемия, който да улесни бързото реагиране.

Мая Йорданова
766 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.17 | 00:30

1
Чакайте да позная, механизма за пандемии включва глобален биометричен сертификат, наднационално ниво на пряко взимане на решения, периодично тестване и ваксиниране.

Добави коментар

Водещи новини