Далай Лама: Китай ми готви атентат

  • 14 май 2012 12:52

  • 783
  • 0
Далай Лама: Китай ми готви атентат
©

Тибетският духовен водач Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския се опасява, че Китай е подготвял атентат срещу него. Той трябвало да бъде ликвидиран от обучени агентки, които да го отровят. Това съобщава британският вестник "Сънди телеграф", цитиран от Ройтерс и Дарик.

Китай управлява Тибет от 1950 г. и китайските власти нееднократно са обвинявали живеещите в изгнание тибетци, включително Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския, че подстрекават към недоволство населението на областта, пише actualno.com.

Духовният лидер на Тибет живее от 1959 г. в Индия, където бяга след неуспешно въстание. Миналата година той бил предупреден за китайски агентки, които били обучени да го убият. Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския все пак заявява, че не е сигурен в достоверността на информацията, тъй като няма как да бъде потвърдена от друг източник.

Ройтерс припомня, че напоследък в Тибет зачестиха самозапалванията на монаси в знак на протест срещу китайското правителство, като в отговор властите в Пекин наредиха затягане на мерките за сигурност.

76-годишният Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския, Нобелов лауреат за мир, ще получи в понеделник в катедралата "Сейнт Пол" наградата "Темпълтън" на стойност 1,7 милиона долара за дейността си в утвърждаването на духовното измерение на живота. Наградата "Темпълтън" се присъжда за значителен принос в утвърждаването на тезата, че в основата на живота стои не друго, а духовното измерение. За такъв принос се признават както достигнати дълбоки прозрения и направени открития, така и дългогодишна дейност и практическа работа в тази насока. Тя е основана 1972 г. от вече покойния сър Джон Темпълтън.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини