Тайван започна масово производство на ракети с голям обсег

  • 25 март 2021 11:13

  • 366
  • 1
Тайван започна масово производство на ракети с голям обсег
© Getty Images/Guliver (архив)

Тайван е започнал масово производство на ракети с голям обсег и разработва три други модела, съобщи министърът на отбраната Чиу Куочен, цитиран от Ройтерс. Китай, който заявява, че демократичен Тайван е част от неговата територия, е засилил военната си дейност в близост до острова в опит да накара правителството в Тайпе да признае суверенитета на Пекин, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Въоръжените сили на Тайван са в процес на модернизация с цел постигане на по-ефикасна възпираща способност, включително възможността да ударят бази във вътрешността на Китай в случай на конфликт.

В отговор на депутатски въпроси в парламента министърът на отбраната каза, че постигането на капацитет за удари с голям обсег е приоритет. "Надяваме се те да са с дълъг обсег, точни и мобилни", заяви той.

Япония и САЩ се договориха за общи действия при конфликт между Китай и Тайван

Заместник-директорът на Националния институт за наука и технологии Лен Чинсу съобщи в парламента, че една наземна ракета с голям обсег вече е в масово производство, а три други са в процес на разработване. Той добави, че "не е подходящо" да съобщава какъв точно е обсегът.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Marisaa18

2021.04.10 | 03:54

1
­В­и­­­ж­­­т­­е­­ ­м­­о­я­­­т­а­ ­­т­­и­й­­н­­ ­­­п­у­т­­­к­­а­ ­­-­ ­­­W­­­W­­­W­­­.­­­B­G­­­1­­­7­.­C­­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини