В Китай започват тестове на ваксина с вдишване

  • 23 март 2021 17:32

  • 707
  • 2
В Китай започват тестове на ваксина с вдишване
© Pixabay

Китайските власти одобриха началото на клинични тестове на ваксина с вдишване срещу COVID-19, разработена от китайската компания "КанСино Байолоджикс", съобщиха БТА и АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Пет ваксини вече получиха разрешение за пускане на пазари или за спешно приложение в Китай, но нито една от тях не се вдишва.

Националната администрация за медицинските продукти даде миналия месец зелена светлина на друга ваксина, разработена от "КанСино".

Ваксината с вдишване е разработена съвместно с Института по биотехнологии в Пекин и е получила одобрение за начало на клинични изпитвания в понеделник, посочват от компанията в документи, внесени в борсата на Хонконг.

Към 20 март в Китай са приложени 74,96 милиона дози ваксини срещу Ковид-19, сочат данни на сайта "Ауър уърлд ин дейта".

Китай е на път да облекчи ограниченията за влизане на негова територия от определени страни, включително и от САЩ, при условие, че пристигащите са имунизирани с китайска ваксина.

Във вторник представител на китайското външно министерство каза, че ведомството е в "тясна комуникация" с няколко страни и "желае да сключи взаимноизгодни споразумения", за да улесни трансграничните пътувания.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Mariaa18

2021.04.10 | 03:54

2
­В­и­­­ж­­­т­­е­ ­­­м­о­­­я­­т­­а­­ ­т­и­­­й­н­­­ ­п­у­­т­­­к­­­а­­ ­­­-­ ­­W­W­W­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­C­L­­­U­B­­

2021.03.28 | 21:18

1
Направо кажете, че по 5Gто ще пускате ваксината. Чудите се как да излезнете от лъжата, ама както е казал класикът, то е влезнало у дупарата и си се върти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини