Южна Корея ще прекъсне военното сътрудничество с Мианма

  • 12 март 2021 10:00

  • 182
  • 0
Южна Корея ще прекъсне военното сътрудничество с Мианма
© Pixabay

Южна Корея ще прекъсне военното сътрудничество с Мианма и ще забрани оръжейния износ за страната след военния преврат и жестокото потушаване на продемократичните протести, заяви днес външното министерство, цитирано от Ройтерс.

Сеул освен това ще ограничи износа на други стратегически стоки, ще преразгледа помощта за развитие и ще предостави хуманитарни изключения за граждани на Мианма, за да им позволи да останат в Южна Корея, докато обстановката в страната им се подобри, информира БТА.

Най-малко 10 убити от силите за сигурност в Мианма

"Въпреки нееднократните призиви на международната общност, включително Южна Корея, в Мианма расте броят на жертвите на насилствените действия на военните и полицията", се казва в изявление на министерството. Макар че Южна Корея ще преразгледа помощта за развитие, оказвана на Мианма, тя ще продължи проектите, пряко свързани с поминъка на гражданите й, както и хуманитарната помощ, отбелязва външното министерство.

Продемократични активисти отново се събраха на протести днес, ден след като правозащитна група съобщи, че силите за сигурност са убили 12 демонстранти, призоваващи за връщане на демокрацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини