Премиерът на Армения номинира нов началник на генералния щаб

  • 10 март 2021 15:39

  • 264
  • 2
Премиерът на Армения номинира нов началник на генералния щаб
© Getty images

Премиерът на Армения Никол Пашинян обяви днес номинацията на нов началник на генералния щаб на въоръжените сили, след като уволни предшественика му в обстановка на тежка политическа криза в страната през последните седмици, предаде Франс прес.

В края на миналия месец Пашинян нареди да бъде уволнен началникът на генералния щаб Оник Гаспарян, когото обвини в опит за държавен преврат, след като Гаспарян призова за оставката му. Президентът Армен Саркисян на два пъти отказа да утвърди заповедта на премиера, но в крайна сметка тя влезе в сила автоматично две седмици по-късно в съответствие с националното законодателство, информира БТА.

Арменската опозиция обсади парламента с настояване за оставката на премиера Пашинян

Арменската опозиция обвинява министър-председателя в предателство, след като той прие през ноември предложено от Русия мирно споразумение, с което се признава поражението на страната срещу Азербайджан във военния конфликт за Нагорни Карабах. Прекратяването на огъня включва отказ на Армения от някои територии и изпращането на руски мироопазващи сили в азербайджанската сепаратистка област, населена преобладаващо с арменци.

Днес Пашинян призова Саркисян да назначи генерал-лейтенант Артак Давтян за нов началник на генералния щаб, съобщи говорителката на правителството Нуне Геворгян. Гаспарян обяви, че се е обърнал към административен съд, за да оспори решението на премиера, и повтори, че сегашната криза ще се реши едва след оставката на Пашинян и произвеждането на предсрочни парламентарни избори.

Последвайте канала на

Novini.bg
264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kathya20

2021.04.10 | 03:56

2
­­В­­­и­ж­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­я­­т­а­­ ­т­­и­­й­н­­ ­­­п­у­­т­к­­а­­­ ­­­-­ ­W­­W­­­W­­­.­­B­G­­­1­7­­­.­­­C­­­L­­U­­B­­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 17:43

1
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини