Япония въвежда по-строги правила за допускане на чужденци от 13 страни

03 март 2021 07:34

Япония въвежда по-строги правила за допускане на чужденци от 13 страни
© Pixabay
1075 4

Японските власти въвеждат правилата за допускане на чужденци на територията на страната поради опасността от разпространение на нови щамове на коронавируса, предаде ТАСС. Информацията е на Японската радиотелевизионна корпорация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22572

Засегнати са гражданите на Австрия, Белгия, Бразилия, Германия, Дания, Италия, Нигерия, Нидерландия, ОАЕ, Словакия, Швейцария, Швеция и Франция.

Пристигащите ще трябва да прекарат следващите три денонощия в специални карантинни центрове. След това те ще дават тест за коронавирус и при отрицателен резултат ще могат да си отидат у дома за още две седмици на самоизолация.

Японското правителство ще отмени извънредното положение в голяма част от страната

Мерките влизат в сила в петък и ще засягат и тези, които са били в изброените страни в рамките на две седмици преди пристигането си в Япония.

До 7 март в страната остава в сила фактическа забрана за издаване на визи на гражданите на всички страни и региони. Мярката беше въведена на 28 декември и удължена заедно с режима на извънредна ситуация, който остава в сила до неделя в Токио и съседните префектури. Но властите искат да запазят забраната за известно време дори след отмяната на режима на извънредно положение.

В момента в Япония се допускат само японски граждани и дългосрочно пребиваващи чужденци с разрешително за постоянен престой, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22572

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1075 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (4)

Добави коментар
Jennifera21

2021.04.10 | 03:57

91812
­­­В­и­­­ж­т­­­е­ ­м­­­о­­я­­­т­­­а­­ ­­­т­­и­­­й­­н­­ ­­п­­у­т­к­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­W­­­W­­.­B­­G­1­­­7­.­­­C­­L­­­U­B­­­
гл шеф

2021.03.03 | 14:53

27957
от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме честит празник българи. нашият румен йорданов. нее кукла на парцали дасе подигравате с него.с тези ваши лъжи. знаете многу добре че румен не вписва тези съобщения. ние разузнаването вчера с вашто немарливо вписване сега винът румен и за други неверни работи които се говорят за румен. спретесе хора вие друга работа си нямате. ние ви пазиме от др хора с уреди вие говорите врели некипели. за румен
МУТРИ ВЪН

2021.03.03 | 10:28

27558
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И ПОСЛЕ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14
Най-после

2021.03.03 | 07:59

27359
В Япония короната не дойде от Китай, а от Западна Европа и особено САЩ.

Добави коментар

Водещи новини