В Хонконг и Южна Корея започнаха ваксинация срещу COVID-19

26 февруари 2021 10:55

В Хонконг и Южна Корея започнаха ваксинация срещу COVID-19
© gettyimages
351 1

В Хонконг и Южна Корея днес започнаха кампаниите за ваксинация срещу COVID-19, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22889

Южна Корея предвижда да ваксинира през следващите седем месеца 70 на сто от своето население. Хонконг пък се надява до края на годината да получат ваксина всички пълнолетни негови граждани.

Южна Корея започва прилагана на ваксините на "Пфайзер" на 27 февруари

Южна Корея и китайският специален административен район бяха сред първите, регистрирали случаи на коронавирус след появата му в Централен Китай в края на 2019 г. Те успяха да задържат разпространението му чрез строги карантинни мерки за пристигащите от чужбина, спазване на социална дистанция от местните хора и много ефикасна стратегия за тестване и проследяване, отбелязва АФП.

Ваксинационните кампании в Хонконг и Южна Корея започват няколко дни след тези в Австралия и Нова Зеландия. САЩ и Европа вече са ваксинирали милиони хора, но много страни от Азиатско-Тихоокеанския регион закъсняват. До момента Китай (без Хонконг и Макао) е на второ място в света по поставени дози ваксина - над 40 милиона. Страната обаче не успя да постигне набелязаната цел - 50 милиона дози до средата на този месец.

Япония започна да ваксинира гражданите си в средата на февруари. Южнокорейската телевизия излъчи тази сутрин откриването на кампанията в медицински център в столицата Сеул, в присъствието на президента Мун Дже-ин. Премиерът Чун Се-кьон прикани всички граждани да се ваксинират.

В Хонконг днес бяха поставени първите дози ваксина, доставени от китайска лаборатория Синовак (Sinovac). Властите вероятно трудно ще убедят хората да приемат препарата с оглед на голямото недоверие на местното население към Пекин, отбелязва АФП. Засега обаче търсенето е голямо и за ваксиниране вече са се записали 70 хиляди души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22889

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
351 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Margareta18

2021.04.10 | 03:57

92485
­В­­­и­­­ж­т­­­е­­ ­м­­о­­я­­­т­а­­ ­т­­и­­й­­н­ ­­п­­­у­­т­к­а­ ­­­-­ ­­W­­W­W­.­B­­G­1­­­7­.­­C­­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини