Пътуванията с влак в Китай по празниците са намалели със 70%

  • 14 февруари 2021 08:18

  • 448
  • 0
Пътуванията с влак в Китай по празниците са намалели със 70%
© gettyimages

Пътуванията с влак в Китай в обикновено натоварените дни около Китайската нова година са спаднали с близо 70 процента на фона на призивите хората да не пътуват, за да се избегне нова вълна от COVID-19, съобщи БТА, цитирайки АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Китайските държавни железници съобщиха, че от 28 януари до 11 февруари са отчетени 52,33 милиона пътувания, спад с 68,8 процента спрямо същия период на миналата година. Десетки милиони китайци се прибират по това време на годината по родните си места, за да отпразнуват Китайската нова година със семействата си. Тази година се отчита значителен спад и при пътуванията със самолет и автобус.

Китай посреща годината на железния бик

За сметка на това в петък, първия ден от новата лунна Година на вола, са отчетени рекордни продажби на билети за кино в размер на над 269 милиона долара. Улиците бяха като цяло празни, но доставките на храна и на стоки за дома бяха солидни, отчасти защото хората си бяха по домовете и не се виждаха с приятели и роднини, за да им занесат подаръци лично.

Въпреки че повечето бизнеси в Китай са отворени, стриктното носене на маски, електронното следене и периодичните локдауни помогнаха почти напълно да се елиминират случаите на предаване на вируса на местна почва.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини