Китай дари ваксини срещу COVID-19 на Екваториална Гвинея

  • 11 февруари 2021 13:43

  • 212
  • 1
Китай дари ваксини срещу COVID-19 на Екваториална Гвинея
© Getty Images/Guliver (архив)

Китай дари 100 000 дози от своята ваксина, разработена от фирмата Синофарм, на Екваториална Гвинея. Това съобщи днес малката централноафриканска страна и добави, че започва кампания за ваксиниране на първите 50 000 души от рискови групи, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

Дарението бе получено в сряда на летището в Малабо от вицепрезидента Теодоро Нгема Обианг Манге (известен като Теодорен), един от синовете на държавния глава Теодоро Обианг Нгема Мбасого, уточни днес офисът на президента чрез правителствения сайт, цитира БТА.

В Сърбия пристигна втора пратка от китайската ваксина на "Синофарм"

Екваториална Гвинея, страна с 1,3-милионно население и богата на петрол, наложи във вторник вечерен час и засили рестрикциите, за да се справи с ново засилване на коронавирусната епидемия в страната.

Стоте хиляди дози от ваксината на Синофарм, за която Пекин увери през декември, че е надеждна и в 79 на сто от случаите гарантира имунитет, но не огласи подробности за клиничните изпитания, ще осигурят първата фаза от ваксинационния план, която ще обхване медицинския персонал, хората с хронични заболявания и държавните служители от граничните служби, се казва в комюникето.

Държавната телевизия обаче информира, че вицепрецидентът Теодоро Нгема Обианг Манге, който оглавява и националния комитет за борба с КОВИД-19, тази вечер първи ще получи ваксината.

От началото на пандемията Екваториална Гвинея съобщи официално за 5614 заразени и 87 починали, но от началото на годината правителствената статистика информира средно за 50 нови случая седмично срещу 15 преди това.

Седемдесет и осемгодишният Теодоро Обианг Нгема Мбасого управлява еднолично страната вече над 41 години, а Теодорен, вездесъщ в публичното пространство от над година насам, все по-често е представян открито като негов наследник.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dothaa21

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­и­­­ж­т­е­ ­­м­­о­­­я­­т­­­а­­­ ­­­т­­­и­й­­­н­ ­­­п­­у­т­­к­а­ ­­­-­­­ ­W­­­W­­W­­.­­­B­­­G­­­1­7­­.­­C­­L­­U­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини